КМДА Київська міська державна адміністрація


10 вересня 2014

Працівники управління електронного урядування та захисту інформації взяли участь у роботі Українського Software Development Форумі 2.0

Працівники управління електронного урядування та захисту інформації взяли участь у роботі  Українського Software Development Форумі 2.0

Працівники управління електронного урядування та захисту інформації взяли участь у роботі  Українського Software Development Форумі 2.0., який відбувся 10 вересня 2014 року у місті Києві.

У вітальному слові до учасників форуму Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування України, зазначив:«Розвиток інформаційного суспільства та інформаційно-комунікаційних технологій – стратегічне завдання для України і один з пріоритетів роботи Уряду. Проведення цього представницького заходу засвідчує консолідоване прагнення нашої держави активно розвиватися та розбудовувати український сегмент індустрії програмного забезпечення. Переконаний, що потужний потенціал української галузі інформаційно-комунікаційних технологій сприятиме комплексній модернізації вітчизняної економіки та значному підвищенню національної конкурентоспроможності».

На форумі зазначалось, що вітчизняні розробки складають лише 10%, а переважна кількість компаній, які так чи інакше пов’язані з виробництвом програмних продуктів, займаються лише дистрибуцією програмних продуктів іноземних виробників. У той же час, Україна посідає гідне місце у світі за кількістю сертифікованих ІТ-спеціалістів, входить до ТОП-30 локацій для передачі замовлень на розробку програмного забезпечення. Це свідчить про наявність величезного потенціалу для зростання галузі та її готовність до гармонізації цифрових ринків для східного партнерства.

Поєднання зусиль для розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, електронного урядування та підтримка діалогу вітчизняних і міжнародних експертів, створення умов відповідального партнерства – амбітні завдання новоутвореного Державного агентства з питань електронного урядування.

В роботі форуму брали участь керівники та представники органів влади, вітчизняні та міжнародні експерти, представники ІТ-бізнесу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.